Sıkıcık Çorbası için Malzemeler
Köftesi için:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1/2 çay bardağı un
- 1/2 çay bardağı tarhana
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Çorbası için:
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Sıkıcık Çorbası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bulguru kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyerek kapağını kapatın. 10 dakika şişmesi için bekleyin.
- Şişen bulgurun üzerine soğan, un, tarhana, salça ve baharatları ilave edip yoğurun.
- Hazırladığınız bulguru fındık büyüklüğünde parçalar halinde kopartın ve elinizle yuvarlayarak top şeklinde getirin.
- Bir tencereye sıvıyağı alın. Üzerine salça ekleyerek kavurun. Daha sonra sıcak suyu ilave edip karıştırın.
- Su kaynamaya başladığında hazırladığınız bulgur köftelerini tencereye alın ve 20 dakika pişirin.
- Hazırladığınız çorbayı servis kaselerine alın. Sos tavasında tereyağını eritin. Üzerine toz biber, nane veya pul biber ekleyin.
- Çorbanın üzerine önce yoğurdu, ardından toz biber sosunu ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.