enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
7,4126
EURO
9,0363
ALTIN
441,98
BIST
1.542
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Rüzgarlı
15°C
İstanbul
15°C
Rüzgarlı
Pazar Sağanak Yağışlı
13°C
Pazartesi Yağışlı
13°C
Salı Yağışlı
15°C
Çarşamba Karla Karışık Yağmur
5°C
film izle hd film seyret totobo pdf indir wordpress tema indir

Evde şefler gibi hindi pişirin

Bu önlemler kapsamında alınan sokağa çıkma yasağı, 4 günlük yılbaşı tatilini ve yeni yıl kutlamalarının rotasını evlere çevirdi. Bu yıl, büyük …

Evde şefler gibi hindi pişirin
30.12.2020
A+
A-

Bu önlemler kapsamında alınan sokağa çıkma yasağı, 4 günlük yılbaşı tatilini ve yeni yıl kutlamalarının rotasını evlere çevirdi. Bu yıl, büyük partiler, otellerde kutlamalar ve tatiller yerini daha nostaljik aile kutlamalarına bırakıyor.  Pandemi boyunca devam eden ekmek pişirme challengları şimdi yerini lezzeti görüntüsünden belli olan yılbaşı hindilerine bırakıyor.

Hindi pişirmenin zor olduğunu düşünenler için APlus Mutfak Şefleri Koordinatörü Levent Peker, doğru püf noktalarını bilirseniz hindi pişirmenin aslında kolay olduğuna dikkat çekiyor.  Lezzetli bir hindinin nasıl hazırlanacağı konusunda ilk adımın hazırlık olduğunu belirten Peker “Hindiyi defneyaprakları ve top karabiberle yarım saat kadar haşlamak en önemli adımdır. “ Bu hindinin lezzetini arttırıp, pişmesini de ayrıca kolaylaştıracaktır.” diyor.

Filmlerde ya da reklamlarda gördüğümüz gibi hindi pişirmek için ise Peker; sıvıyağ, toz şeker, bal ve kırmızı toz biberden oluşan bir sos öneriyor. Hindinin iç ve dışının bu sosla kaplayarak fırınladığınızda nar gibi kızarmış, reklamlara taş çıkartacak bir lezzet yakalamak mümkün. Sulu ve yumuşak olması için ise hindinin 180 derece 1,5 saat kadar pişirilmesi gerektiğini, pişerken ise kurumasını önlemek için derin bir kapta su konulması gerektiğine dikkat çekiyor. 

Hindinin en önemli tamamlayıcısı olan sebzelerin pişirilmesinde ise ayrı bir ipucu gizli… Bu sebzelerin de özenle hazırlanması gerektiğini belirten Peker, “ Sebzelere lezzetini veren hindinin haşlama suyudur. Sebzelerinizi mutlaka bu suda haşlayın. Bu hem bütünlük hem de lezzet için önemlidir. “ diyor.

Hibya Haber Ajansı

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

yenibosna escort şirinevler escort