banner361
banner358

Nuga Nasıl Yapılır?

Nuga; yumuşak bir şekerleme türüdür. Marketlerde çikolata alırken her zaman elim nugalı olan çikolatalara kayar, eminim pek çok kişi aynı şeyi yapıyordur. Çikolataların vazgeçilmezi olan ve herkesin bayıldığı nuganın nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, nuga nasıl yapılır tarifini bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz. Peki, nuga nasıl yapılır? Nuga yapmak için gerekli malzemeler nelerdir? Öncelikle malzeme listesine bakalım.

Malzemeler

  • 1 kase fındık veya badem

  • 1 kase pudra şekeri

  • Limon suyu ( 12-15 damla yeterli olacaktır.)

  • Zeytin yağı ( herhangi bir sıvı yağ olabilir)

  • Malzemeleri artık bildiğimize göre nuga yapımına geçebiliriz. Nuga nasıl yapılır?

Nuga Nasıl Yapılır Tarifi

İlk olarak ocağın altı yakılır. Tercihen bakır olan orta boylu bir tencereye bir kase pudra şekeri eklenir ve tarifte belirtilen oranda limon sıkılır. Bu aşamada ocak orta ayarda olmalıdır. Ocağın fazla açık olması şekerin yanmasına sebebiyet verebileceğinden, ocağın altını fazla açmıyoruz. Bu sırada tarifte belirtilen miktarda fındık veya bademi robota alarak toz haline gelinceye kadar çekelim. Herhangi bir tane kalmaması nuganın pürüzsüz olması için çok önemli.

Şekerin eridiğinden ve yanmadığından emin olduktan sonra, daha önceden robotta toz haline gelinceye kadar çektiğimiz fındık veya badem ununu eriyen şekere ekleyelim. Bu aşamada hızlıca karıştırmak çok önemli bir husus. Çünkü hızlı karıştırmadığımız takdirde nugamız topaklanabilir. Her aşamada nuganın pürüzsüzlüğünü korumasına dikkat edelim. Bu aşamaları tamamladıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Mermer tezgahımızı veya nuganın yapışmayacağından emin olduğumuz herhangi bir alanı zeytinyağı veya herhangi bir sıvı yağ ile yağlıyoruz. Hazırladığımız nugayı bu alana aktarıyoruz.

Aynı şekilde merdanenin de yağlanması önemli, aksi takdirde nugaya yapışabilir ve nuga ile çalışmak zor olabilir. Merdaneyi yağladıktan sonra nugayı yarım santimetre kalınlığında açıyoruz. Soğumadan henüz sıcakken istediğimiz herhangi bir şekilde kesiyoruz. Eğer kesmek istemiyor isek elimizi veya tezgahı hafif yağladıktan sonra, nugayı yuvarlayarak top haline getirebiliriz. Nugamız soğuduktan sonra lezzetli şekerlememiz hazır olmuş demektir. Arzuya göre çikolata eritip kaplayarak, bisküvi arasında veya sade olarak servis edebiliriz.

Anahtar Kelimeler:
NugaNasılYapılır
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner357

banner360

banner356

banner359