enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
8,4025
EURO
10,1975
ALTIN
504,27
BIST
1.458
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Gök Gürültülü
23°C
İstanbul
23°C
Gök Gürültülü
Salı Gök Gürültülü
22°C
Çarşamba Gök Gürültülü
24°C
Perşembe Gök Gürültülü
24°C
Cuma Gök Gürültülü
24°C
email kaydolma bedava oyun hesapları turbobet giriş totobo pdf indir nulls brawl apk indir

Yazın tüketilecek 5 süper sebze

Enginar: Karaciğer dostu olarak bilinen enginar, yapılan araştırmalarsonucunda içerdiği vitamin ve mineral yoğunluğu ve anti toksin özelliği ile …

Yazın tüketilecek 5 süper sebze
28.05.2021
A+
A-

Enginar: Karaciğer dostu olarak bilinen enginar, yapılan araştırmalarsonucunda içerdiği vitamin ve mineral yoğunluğu ve anti toksin özelliği ile birçok hastalıkta destek tedavi olarak da özellikle yapraklarından gıdadesteği olarak faydalanılmaktadır. Enginar aynı zamanda mide ve sindirim
sistemi dezenfektanı olarak da bilinmektedir. Bunun dışında kalphastalıklarında, romatizma ve gut da, safra kesesi ve karaciğerrahatsızlıklarında faydalıdır. Enginar yemeği yaparken sadece taban bölümüdeğil, yapraklarının da pişirilip dip kısmının sıyrılarak yenmesi tavsiye
edilir.

Bezelye: Protein, lif ve nişasta açısından zengin bir sebzedir. A, C ve B vitaminlerinin yanı sıra demir, potasyum ve fosfor gibi mineralleri de içinde barındıranbesleyici bir sebzedir. Bezelye bir çok yemek çeşidinde kullanılabilir,ayrıca soğuk yemeklerde ve çorbalarda dakullanılabilir.*Bakla:* Protein ve vitaminler açısından son derece zengin bir sebze olanbaklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca açık kahverengidir. Kuru bakla,taze baklaya göre daha besleyicidir. Kuru baklanın 100 gramında yaklaşıkolarak 25 gr. Protein, 60 gr. Karbonhidrat vardır. Ayrıca bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir.

Ispanak: Demir deposu olarak bilinen ıspanak ayrıca A, B, C ve E vitaminlerinden, magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ve protein açısından da çok zengin bir sebzedir. Bu nedenle vücudun direncini arttırır, özellikle bahar aylarında nükseden hastalıklara karşı vücudu korur. Kemik
ve dişleri de güçlendirir. *Diş çürümelerine karşı koruyucudur. Ispanağı salata olarak, kıymalı veya zeytinyağlı yemek olarak hata atıştırmalıklar içerisinde bile kullanabiliriz.Tüm bu faydalarının yanında ıspanak gut hastalarına, eklem iltihabı olanlara, böbrek taşı şikayeti
olanlara tavsiye edilmez.

Havuç: Salatalarda, her türlü et ve sebze yemeklerinde ayrıca tazesıkılmış sebze suyu olarak kullanılabilir. Unutkanlığa karşı kullanımı yaygındır. Son yıllarda erken bunama, Alzheimer, kap krizi, kronik baş  ağrılarında, deri ve akciğer kanserine karşı kullanılmaya başlanmıştır.

Hibya Haber Ajansı

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

yenibosna escort şirinevler escort