banner361
banner358

Piyaz Nasıl Yapılır?

Etin yanına yakışan en güzel salatalardan olan piyaz, ızgaranın yanına, kebabın yanına, mangalın yanına hatta balığın yanına bile en çok yakışan lezzetlerden biri. Türk mutfağında yer alan en doyurucu salatalardan olan piyaz basit ve kolay yapımı ile genellikle tercih edilir. Her evde buluna malzemeler ile kolayca yapılabilir. Her zaman yediğiniz salatalardan sıkıldıysanız denemeniz gereken lezzetlerden biri. Akşam yemeklerinize, mangal partilerine çok yakışacak. Antalyalıların çok sevdiği tahinli piyazı da deneyebilirsiniz. Peki, piyaz nasıl yapılır? Malzemeleri neler?

Piyazın Malzemeleri

  • 2 adet küçük boy yumurta (isteğe bağlı)

  • 2 su bardağı kuru fasulye

  • 1 adet büyük boy kırmızı soğan

  • 4- 5 adet taze soğan

  • Kırmızı pul biber

  • Tuz

  • Zeytinyağı

  • 1 adet limonun suyu

  • Maydanoz

Piyazın Yapılışı

  • İlk olarak tarife kuru fasulyeleri haşlayarak başlayın. Kuru fasulyeleri cinsine bağlı olarak bir gece önceden ıslayın. Sonra o suyu süzüp şişen kuru fasulyeleri haşlamak içme suyu kullanın.

  • Derin bir tencerede bol su ile haşlayın. Lapa görünümü olmaması için böyle yapılması uygundur. Kısık ateşte haşlamaya özen gösterin. Güzelce haşladıktan sonra kuru fasulyeleri süzün.

  • 2 adet küçük boy yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın.

  • Kırmızı soğanı piyaza uygun olacak şekilde uzunlamasına kesin. İsterseniz tuzla da ovabilirsiniz.

  • Taze soğanı ince bir şekilde doğrayın.

  • Maydanozu da aynı şekilde ince ince doğrayın.

  • Haşladığınız kuru fasulyelerinin içine doğramış olduğunuz kırmızı soğanı, maydanozu ve taze soğanı ekleyin. Tuzu da ekledikten sonra karıştırın.

  • Servis tabağına hazırladığınız salatayı alın. Üzerine zeytinyağını, limonu ve kırmızı pul biberini gezdirin.

  • Haşladığınız yumurtaları ister dilim olarak isterseniz de yuvarlak olarak kesip piyazın üzerini süsleyin.

Piyaz artık servise hazır. Orta büyüklükte bir çorba kâsesi kadar piyaz yaklaşık 130 kaloridir. İsterseniz domates, zeytin gibi sebzelerden koyabilirsiniz. Dilediğiniz malzemeleri ekleyip çıkarabilirsiniz. Baharat olarak sumak ekleyebilirsiniz ve yine dilerseniz nar ekşisi de dökebilirsiniz. Lezzetli olacaktır. Yaklaşık 50 dakikada hazırlayabileceğiniz bir piyaz. Şimdiden afiyet olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner357

banner360

banner356

banner359