enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
7,4642
EURO
9,0240
ALTIN
438,14
BIST
1.524
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Kar Yağışlı
6°C
İstanbul
6°C
Kar Yağışlı
Pazar Yoğun Kar Yağışlı
2°C
Pazartesi Kar Yağışlı
2°C
Salı Soğuk
3°C
Çarşamba Soğuk
3°C
film izle hd film seyret totobo pdf indir wordpress tema indir

Yılbaşı sofranızı süsleyecek sağlıklı tarifler

Ne yazık ki genelde bu atıştırmalıklar kolay erişilebilirlik açısından sağlıksız oluyor. Yeditepe Üniversitesi Bağdat Caddesi Kliniği Beslenme ve …

Yılbaşı sofranızı süsleyecek sağlıklı tarifler
30.12.2020
A+
A-

Ne yazık ki genelde bu atıştırmalıklar kolay erişilebilirlik açısından sağlıksız oluyor. Yeditepe Üniversitesi Bağdat Caddesi Kliniği Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Hilal Karaca, bu dönemde yeni ve daha sağlıklı tarifler deneyerek yılbaşı sofralarını süslemenin mümkün olabildiğini söyleyerek, bu senenin en çok beğenilen sağlıklı ve lezzetli tariflerinden örnekler verdi. 

FALAFEL 

  • 1 adet orta boy soğan 
  • 1 demet maydanoz 
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kişniş 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut 
  • ½ paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı tam buğday unu 
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 

Sos için;

  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı kaşığı tahin 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 
  • 1 diş sarımsak 

Bir saat buzdolabında bekletin daha sonra top haline getirip fırında pişirin ve sosu ile afiyetle yiyin. 

FIRINDA CİPS 

  • Üç adet pancar veya patates 
  • Üç yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz sarımsak
  • 1 cay kaşığı sumak 

 

Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Pancarları veya patatesleri kabuğunu incecik soyun ve mandolin rende ile ince dilimler elde edebilirsiniz. Dilimlenmiş pancar veya patatesleri  bir kaseye alıp, sarımsak, zeytinyağı ve baharatlar ile iyice harmanlayın ve 10 dakika kadar bekletin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve pancar veya patates dilimlerini üst üste gelmeyecek şekilde kağıdın üzerine yayın.15-20 dakika kadar pişirin, 5 dakika da fırının kapağı açık pişirin. Fırından çıkan cipsleri tuzla harmanlayıp servis edebilirsiniz. İstediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. 

 

TAM BUĞDAY GRİSSİNİ 

  • 1 çay bardağı siyez unu / tam buğday unu / badem unu / yulaf unu 
  • 2 çay bardağı tam buğday unu 
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı instant maya ( veya kabartma tozu/ karbonat)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı mavi haşhaş
  • 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu / 1 yemek kaşığı keten tohumu 

Çeşitlendirmek için dilediğiniz alternatifi kullanabilirsiniz

Ilık su ve mayayı bir kapta karıştırın. Unları ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın ve üzerlerine sevdiğiniz tatları ekleyin. Maya ve suyu, kuru karışımın içerisine ekleyin ve zeytinyağı ekleyin. Hamuru 3-5 dakika yoğurun ve üzerine nemli bir bez yardımı ile eşit parçalara bölün ayırdığınız hamur parçalarını elinizle uzun uzun rulo şeklini verip (13 adet) tepside bir süre daha (fırın ısınana kadar dinlendirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında istediğiniz kıtırlık seviyesine göre 15dakika pişirin daha kıtır isterseniz 5-10 dakika daha ısıyı 150 dereceye düşürerek pişirebilirsiniz.

PİŞMEYEN GLUTENSİZ ŞEKERSİZ BROWNİE 

  • 10 adet hurma 
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi 
  • 1 yemek kaşığı kakao 
  • ½ çay kaşığı vanilya ekstratı 
  • ½ su bardağı çekilmiş fındık 

Hurmaları suda bekleterek yumuşatıp çekirdeklerini çıkartın. Bütün malzemeleri robottan geçirip hurma suyunda 1-2 yemek kaşığı ekleyin ve daha sonra kare şeklinde yağlı kağıda sarıp buzdolabında bekletin. Üstünü istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

SAĞLIKLI ŞEKERSİZ KURABİYE 

 

  • 200gr badem unu veya tam buğday unu 
  • 50gr Hindistan cevizi yağı 
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı pekmez 
  • ½ kabartma tozu 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • ½ çay kaşığı vanilin ekstratı 
  • ½ çay bardağından biraz az badem sütü 

Tüm malzemeleri birleştirip istediğiniz şekli vererek fırında pişirin. 

KARABUĞDAY PATLAĞI

  • 1 su bardağı karabuğday 
  • 1 avuç içi kadar kırmızı meyve 
  • 2 yemek kaşığı yarım yağlı labne 
  • 1 tatlı kaşığı bal 
  • 50 gr bitter çikolata( %70lik kakaolu) 

Karabuğdayı tencerede yüksek ateşte sürekli sallayarak patlatın kenara alıp soğumasını bekleyin. Diğer yanda blenderda labne + bal + meyveleri karıştırın. Karabuğday patlaklarını karışımın içerisine döküp daha sonra küçük porsiyonlar haline getirip yağlı kağıdın üzerine koyun. Buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Dinlendirirken, benmari usulü çikolatamızı eritelim daha sonra dinlenmiş patlakları erimiş çikolatamızla kaplayıp 10 dakika daha buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun. 

 

Hibya Haber Ajansı

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

yenibosna escort şirinevler escort