USD32,37
EURO34,70
JPY0,211300
RUB0,350900
GBP40,59
EURO/USD1,07
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.399,06
BTC59.298,00

Allianz Risk Barometresi 2024: Türkiye’de İklim Değişikliği İş Dünyasının En Büyük Endişesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Allianz Commercial tarafından gerçekleştirilen Allianz Risk Barometresi’nin 2024 sonuçlarına göre, küresel iş dünyasında siber olaylar üçüncü yıl üst üste en büyük risk olarak öne çıkarken, iş kesintisi ikinci sırada yer aldı.

Türkiye özelinde ise iklim değişikliği, geçen yılın en büyük riski olan makroekonomik gelişmelerle birlikte birinciliği paylaşarak ilk sıraya yükseldi. İkinci sırada mevzuat ve yönetmeliklerdeki değişiklikler, doğal afetler ve siyasi riskler yer aldı. Siber olaylar, pandemi ve çevresel riskler ise ilk kez listede görüldü.

Allianz Risk Barometresi, 92 ülkeden 3 binden fazla uzmanın görüşlerine dayanarak hazırlandı. Küresel çapta şirketler için en büyük risk, yüzde 36 oy alan fidye yazılım saldırıları, veri ihlalleri ve BT kesintileri gibi siber olaylar oldu. İkinci sırada yüzde 31 ile iş kesintisi yer aldı.

Doğal afetler, yangın ve infilak ile siyasi riskler ve şiddet, barometrede en fazla artış gösteren riskler olarak belirlendi. Türkiye’de ise iklim değişikliği, iş dünyasında küresel ısınmanın fiziksel, operasyonel ve finansal risklerine karşı farkındalığın arttığını gösterdi.

Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, iklim krizine karşı farkındalığın üst seviyede olduğunu belirterek, sürdürülebilir çözümler için iş birliğine vurgu yaptı. Şirket olarak sürdürülebilirlik alanında önemli çalışmalar yaptıklarını ve işletmelere destek sunduklarını açıkladı.

Dünya genelindeki risk sıralamasında ilk 10’da sırasıyla siber olaylar, iş kesintisi, doğal afetler, mevzuat değişiklikleri, makroekonomik gelişmeler, yangın ve infilak, iklim değişikliği, siyasi riskler ve şiddet, pazar gelişmeleri ve nitelikli işgücü eksikliği bulunuyor. Türkiye’deki risk sıralamasında ise ilk 10 şu şekilde sıralanıyor: İklim değişikliği, makroekonomik gelişmeler, mevzuat değişiklikleri, doğal afetler, siyasi riskler ve şiddet, siber olaylar, iş kesintisi, enerji krizi, pandemi ve çevresel riskler.

ÖNERİLEN HABER  Türkiye'de ve Dünya'da Sürdürülebilir Sigorta Uygulamaları
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ekonomi Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!