USD32,44
EURO34,74
JPY0,206500
RUB0,354000
GBP40,80
EURO/USD1,07
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
BTC63.057,19

Mübadelenin 101. Yıl anısına çelenk bırakıldı 

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayvalık’ta, Cunda (Alibey) Adası’nda, Türkiye ve Yunanistan arasındaki nüfus mübadelesinin 101. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Kent Konseyi ve Ayvalık Giritliler Derneği’nin iş birliğiyle gerçekleştirilen törende, mübadele dönemine ithafen çeşitli etkinlikler yer aldı. Bu özel gün, mübadillerin Cunda’ya ilk kez ayak bastıkları noktada kutlandı. Ayvalık Giritliler Derneği Mübadele Korosu, hem Türkçe hem de Yunanca şarkılar seslendirerek katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

Etkinlikte, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı ve Ayvalık Giritliler Derneği Başkanı Coşkun Tunçmen, mübadele döneminin anısına denize çelenk bıraktı. Belediye Başkanı Mesut Ergin, törende yaptığı konuşmada, 1922’de İzmir’in kurtuluşunun ardından Lozan Atlaşması’yla çözülen mübadele sorununa değindi ve bu sürecin Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde barışın pekişmesine katkıda bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Yunan devlet adamı Venizelos’un bu süreçte Atatürk’ü Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdiğini vurguladı.

Etkinlikte ayrıca, mübadele döneminin ve sonrasındaki uyum sürecinin zorluklarına dikkat çekildi. Mesut Ergin, kendisinin de göç eden bir aile çocuğu olduğunu belirterek, göçün zorluklarına vurgu yaptı.

Ayvalık Giritliler Derneği Başkanı Coşkun Tunçmen, mübadele kuruluşlarının ortak açıklamasını okudu. Açıklamada, mübadele sürecinin tarihsel önemi, iki ülke arasındaki kültürel ve sosyal bağlar ile gelecekteki Türk-Yunan ilişkileri için barış ve işbirliğinin önemi vurgulandı. Ayrıca, Drama Şadırvan Camii’nin restorasyonunun tamamlanmasının iki ülke arasında kültürel iş birliğinin bir örneği olarak sunuldu.

Bu etkinlik, tarihi olayların modern toplumlar üzerindeki etkilerini ve barışçıl ilişkilerin önemini hatırlatma amacı taşıyor.

ÖNERİLEN HABER  Büyükşehir Sosyal Belediyecilik ile Vatandaşın Yanında
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ekonomi Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!