USD32,37
EURO34,80
JPY0,209200
RUB0,348100
GBP40,84
EURO/USD1,07
BIST10.082,77
GR. ALTIN2.439,40
BTC62.885,92

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü 2024 Yılı Tarife Değişikliği Kararını Oy Birliğiyle Onayladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü’nün 2024 yılı 1. Olağanüstü Genel Kurulu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın liderliğinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Toplantıda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı sonrasında düzenlenen İSU Olağanüstü Genel Kurulu’nda tarife değişiklikleri konuşuldu. Su faturalarına her ay TÜFE oranında yansıyan zammın konut abone tarifesinden kaldırılması ve 1. kademe konut tarifesinin 10 metreküpten 12 metreküpe çıkartılması meclise sunuldu.

Başkan Tahir Büyükakın, genel kurulda gündem maddesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. “Daha önce TÜFE oranında zammı Sayıştay ile olan ihtilaf dolayısıyla yapmıştık.” diyen Başkan Büyükakın, İSKİ Kanunu’nun maliyet esaslı fiyatlama şartını koştuğunu belirtti. Ancak, maliyet esaslı fiyatlama yapılmazsa kişi borcu olarak yansıtacaklarını söyledi. Enflasyonist trende bağlı olarak TÜFE zammının faturalara çok yansımasının mali dengelerini bozmayacağını gördükleri için TÜFE uygulamasını önümüzdeki ay itibarıyla meskenlerde durdurma kararı aldıklarını açıkladı.

Başkan Büyükakın, aldıkları kararın İSU’nun mali dengelerini bozmayacağını vurgulayarak, yıllık toplam maliyetin 614 milyon lira olacağını belirtti. Şubat ayı itibarıyla 1. kademe konut tarifesini 10 metreküpten 12 metreküpe çıkartacaklarını ve hanede yaşayan kişi sayısına göre metreküp oranlarını güncelleyeceklerini ifade etti.

Başkan Tahir Büyükakın, İSU Genel Müdürlüğü 2024 yılı tarife düzenlemesinin görüşülerek karara bağlanması talebini meclise sundu ve karar oy birliği ile kabul edildi.

ÖNERİLEN HABER  Ekonomik Politikaların Yatırımlara Etkisi
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ekonomi Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!